Archive for October, 2012

Forfattermøte med Gaute Heivoll

Monday, October 15th, 2012
Forfatter Gaute Heivoll gjester Grimstad

Forfatter Gaute Heivoll gjester Grimstad

Gaute Heivoll er kanskje den mest populære sørlandsforfatteren i Grimstad – han topper statistikken over den mest utlånte forfatteren ved byens bibliotek. Siden så mange har et forhold til hans bøker, er det naturlig å invitere ham til litterær kafé slik at hans lesere kan bli bedre kjent med forfatteren bak bøkene Doktor Gordeau og andre noveller (2007), Himmelarkivet (2008) og Før jeg brenner ned (2010), for å nevne noen.

I dette forfattermøtet vil Gaute Heivoll fortelle om forfatterskapet sitt og om Før jeg brenner ned. Han vil også lese fra noen av bøkene sine.

Tid: Lørdag 20. oktober kl 14.00
Sted: Kulturhuset
Inngang: 60 kr, enkel servering

 

Henrik blant krukker og kolber

Thursday, October 4th, 2012
Krukkene i Ibsens apotek bar latinske navn

Krukkene i Ibsens apotek bar latinske navn

Ibsen-seminar om apoteket og urtekunnskap på 1800-tallet
Foredragsholdere: Vivian Stølen og Therese Strupstad Hagen

Tid: Tirsdag 13. november kl. 19.00
Sted: Ibsen-museet, Henrik Ibsens gate 14
Inngang: 50 kr, enkel servering

Henrik Ibsen kom til Grimstad vinteren 1843/44 for å gå i lære hos apoteker Reimann. Apotekvirksomheten har forandra seg mye siden den gangen unge Henrik sto blant krukker og kolber som apotekermedhjelper på Grimstad Apotek. Bli med på et dypdykk i datidens apotekvirksomhet, hvor Ibsens hverdag på apoteket blir satt inn i en større farmasihistorisk kontekst. Foredraget tar deg med på en reise tilbake i tid. Vi ser på hvilken urtemedisin som ble brukt mot de vanligste plagene befolkningen led under, og hva man egentlig fikk kjøpt på et apotek. Dessuten vil det også bli fortalt om hvilken plass apotekene hadde i  lovverk og næringspolitikk.