Archive for March, 2012

Skipshistorier fra de syv hav

Tuesday, March 6th, 2012
Arild Einar Syverten (www.aschehoug.no)

Arild Einar Syverten (www.aschehoug.no)

I boken ”Skipshistorier fra de syv hav” skriver Syvertsen om de siste norske seilskutene som gikk i vanlig utenriksfart: tvillingskipene «Laguna» og «Mexico», «Livlig», «Skaregrøm», bark «Borghild», fullrigger «Vigo», «Punctum» og emigrantskipet «Norge». Dette var harde tider, og til tross for at mannskapet utviste dyktig sjømannskap, endte det ofte i forlis med snarrådige redningsaksjoner i åpent hav og frådende sjø og langs forrevne kyster og klipper.

Lørdag 17. mars kommer Syvertsen til Grimstad for å fortelle om boka, og han vil legge spesielt vekt på historien om grimstadskuten ”Skaregrøm” som opplevde en dramatisk orkan utenfor Biscaya i julen 1926.

Arild Einar Syvertsen er fra Halden og er tidligere sjømann. Siden 1991 har han jobbet som statslos i Kystverket. Han har skrevet “Glimt fra Fredrikshalds sjøfartshistorie” (2007) og “Skipshistorier fra de syv hav” (2011). “Med historiske fakta som basis har forfattaren teke seg diktarfridom til å gjere historiene levande for oss” skriver Kari Hamre i Nationen.

Sted: Ibsenhuset, Henrik Ibsens gate 14, Grimstad
Tidspunkt: Lørdag 17. mars kl 14
Inngang: kr 50 enkel servering