Archive for April, 2011

Krimforfatter Jørn Lier Horst til Grimstad

Wednesday, April 6th, 2011
f002-br-foto-christian-elgvin

Jørn Lier Horst. Foto: Christian Elgvin.

Tidspunkt: Lørdag 30. april kl 14.00
Sted: Grimstad kulturhus, Galleriet
Inngang: 50 kr, enkel servering

Lørdag 30. april er det duket for en ny litterær kafé på galleriet i Grimstad kulturhus.. Temaet denne gang er kriminal-litteratur, og en av våre fremste yngre krimfattere, Jørn Lier Horst, vil fortelle om sitt forfatterskap.

Jørn Lier Horst, som ble født i Bamble i Telemark i 1970, er politimann ved siden av å være forfatter. Siden 1995 har han vært etterforskningsleder ved politikammeret i Larvik. Han har således første hånds kjennskap både til miljøer og metoder på begge sider av loven. Dette er en kunnskap han vet å utnytte i sine kriminalromaner. Hans første bok, Nøkkelvitnet (2004), er basert på en uoppklart drapssak i Larvik-distriktet. Siden har han skrevet ytterligere 5 kriminalromaner. Hans hittil siste bok, Bunnfall, kom i 2010.

Jørn Lier Horst har skapt en hovedperson som han bruker i alle bøkene. Det er politimannen William Wisting. I likhet med forfatteren jobber også Wisting på etterforskningsavdelingen ved Larvik politikammer. William Wisting er en samvittighetsfull og sympatisk politimann. Han er bekymret for en stadig økende kriminalitet, men mister aldri troen på at han selv kan gjøre sitt for å skape en bedre verden.

Som kriminalforfatter har Jørn Lier Horst hatt en stigende kurve. Han har rett og slett blitt bedre for hver bok, og regnes nå som en av landets fremste innen krimsjangeren. Bøkene hans er oversatt til flere språk.