Archive for January, 2011

Bjørnstjerne Bjørnson og hans oppgjør med kristendommen

Friday, January 21st, 2011

Litterær kafé med Edvard Hoem

Tidspunkt: Lørdag 29. januar kl 14.00
Sted: Galleriet i Grimstad kulturhus, Storgata 33A
Inngang: 50 kr, enkel servering

Edvard Hoem. Foto: Johannes Jansson.

Edvard Hoem. Foto: Johannes Jansson.

Edvard Hoem er kjent for sitt eget forfatterskap og sin store litterære produksjon. Som dikter og samfunnsengasjert menneske er Edvard Hoem blitt sammenlignet med Bjørnstjerne Bjørnson. Siden debuten 1969 har han et stort og mangslungent forfatterskap bak seg, preget både av eksistensielle temaer og politiske problemstillinger. Forfatterskapet vitner om eksperimentvilje og ønske om å utprøve ulike sjangere og skrivemåter. Sitt beste har han ytet som dramatiker og romanforfatter, og i alle sjangere har han uttrykt seg på et sobert og nyansert moderne nynorsk.

Bjørnstjerne Bjørnson var Norges store nasjonale dikter fra midten av 1800-tallet til sin død i 1910, og har siden hatt en plass som en av “de fire store”. Som glitrende folketaler og engasjert deltaker i offentlig debatt både i Norge og utlandet, var han meget omstridt – og høyt elsket. Han fikk Nobelprisen i litteratur 1903.

Nå kan du få ”treffe” dem begge i vår neste litterære kafé. Evard Hoem avsluttet i høst det andre bindet i sin Bjørnson-trilogi, og vi har invitert ham til å snakke om Bjørnstjerne Bjørnson og hans oppgjør med kristendommen.

Arrangører: Akademi for kirke og kultur, Grimstad bibliotek, Grimstad kommune – kultur og Grimstad bys museer