Archive for April, 2010

Møte med Margaret Skjelbred

Tuesday, April 20th, 2010

Margaret Skjelbred

Margaret Skjelbred

Sted: Grimstad kulturhus, Galleriet
Tidspunkt: Lørdag 24. april kl 14.30
Inngang: 50 kr, enkel servering

Margaret Skjelbred er født i Stokke i Vestfold. Hun er utdannet som psykiatrisk sykepleier og har arbeidet over 20 år i helsevesenet. Sin litterære debut fikk hun i 1983 med diktsamlingen ”Det er aleine du er”. Margaret Skjelbred ble forfatter på heltid i 1990. Hun har etter hvert bak seg en litterær produksjon som omfatter dikt, romaner og bøker for barn. Hun har også vært kåsør og laget radioprogrammer for NRK. Sitt gjennombrudd fikk hun i 2004 med romanen ”Gulldronning, perledronning”. I dag er hun en prisbelønnet forfatter med lesere i tyskland, Sverige og Danmark, i tillegg til en stor leseskare her hjemme. Hennes nyeste bok er ”Mors bok”.

Hamsunmanuskripter i Nasjonalbiblioteket

Sunday, April 4th, 2010

Hamsun-seminar med forskningsbibliotekar Sigbjørn Grindheim, Nasjonalbiblioteket

Sted: Ibsen-museet, Henrik Ibsens gate 14, Grimstad
Tidspunkt: Torsdag 8. april kl 19.00
Inngang: 50 kr, enkel servering

I vår serie av Ibsen- og Hamsun-seminarer er vi kommet til Hamsun. Vi får besøk av Sigbjørn Grindheim som arbeider ved Nasjonalbiblioteket som har den største samlingen av Hamsuns brev- og manuskripter. Med utgangspunkt i denne samlingens historie  – hva Hamsun i sin tid overlot til biblioteket og om andre større gaver og kjøp – vil noen utvalgte manuskripter, brev og tegninger bli presentert og kommentert, særlig polemiske notater og manuskripter som ikke har vært trykt før. Enkelte sider av forholdet mellom Hamsun og Bjørnson vil også bli belyst gjennom noen utrykte notater.

Sigbjørn Grindheim er forskningsbibliotekar ved Håndskriftsamlingen i Nasjonalbiblioteket, og cand.philol med historie hovedfag. Han har arbeidet ved Håndskriftsamlingen siden 1972, bl.a. med Bjørnsons og Hamsuns brev og manuskripter, de siste par år også engasjert i Nasjonalbibliotekets arbeid med Hamsun-jubileet og 100-årsmarkeringen for Bjørnson død.